English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣


  چاپ        ارسال به دوست

تشکیل جلسه کارگروه:

خبر تشکیل جلسات کارگروه توسعه دانش ایمنی بیمار

 

 

جلسه چهارم ماموریت ویژه ایمنی بیمار در ساعت 8:30 صبح در سالن EDC با حضور اعضاء ماموریت ویژه ایمنی بیمار و گروه آموزش پزشکی و گروه هوشبری و اتاق عمل تشکیل گردید طی این جلسه که با موضوع بازنگری کوریکولوم های آموزشی گروه هوشبری و اتاق عمل در راستای توسعه دانش ایمنی بیمار برگزار شد به دلیل حضور اعضای رشته برای بار نخست در جلسه آقای دکتر فیضی (مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی) ابتدا به توضیحاتی در رابطه با ماموریت ویژه ایمنی بیمار و علت محول شدن آن به استان اشاره نمودند. همچنین بررسی کوریکولوم 12 رشته دستیاری و رشته های کارشناسی و پزشکی بیان گردید. طبق اظهار ایشان در رشته های دستیاری فقط در حوزه بیهوشی و کودکان به موضوع ایمنی بیمار اشاره شده است و در رشته های دوره کارشناسی نیز فقط در کوریکولوم آموزشی رشته پرستاری بحث ایمنی بیمار مطرح گردیده است. آقای دکتر فیضی اهمیت موضوع و تدارک گایدلاین ها و اسلایدهای آموزشی مفصل توسط سازمان جهانی بهداشت را مد نظر قرار داده و بازنگری کوریکولوم های آموزشی بر اساس نیاز سنجی و تشکیل کارگاه های آموزشی و داشتن برنامه عملیاتی دقیق در ابتدای کار و شروع کار با رشته های اتاق عمل و هوشبری در گام نخست را ضروری دانستند.

در ادامه دکتر موسوی(مدیر گروه هوشبری و اتاق عمل) ضمن ابراز خرسندی از پرداختن به موضوع ایمنی بیمار به خصوص در رشته های اتاق عمل و هوشبری که بیماران در این مرحله از حساسیت و آسیب پذیری بیشتری برخوردارند بر اهمیت فعالیت سیستماتیک و تیمی در بیمارستان اشاره نمودند و اخلاق حرفه ای را عامل موثری برای عملکرد ایمن معرفی کرده همچنین خواستار طراحی برنامه آموزشی قابل اجرا در رشته های مختلف بودند.

دکتر یوسفی آذر (عضو هیات علمی رشته اتاق عمل) نیز ضمن تشکر از تشکیل جلساتی در رابطه با ایمنی بیمار در تایید مسائل مطرح شده بیان نمودند که در سر فصل های رشته اتاق عمل به موضوع ایمنی بیمار اشاره زیادی نشده است و پیشنهاداتی در رابطه با پرداختن به مسئله مخاطرات اتاق عمل، مهارت های غیرحرفه ای و پوزیشن ها در رشته اتاق عمل و .... مطرح نمودند و آمادگی خود را برای همکاری بیشتر با کارگروه اعلام کردند.

در ادامه آقای دکتر مرادی (عضو هیات علمی مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی) با ارائه اسلایدهای مرتبط در زمینه نحوه شروع فعالیت در این حوزه توضیحاتی ارائه نمودند و مدل برنامه درسی kern را که دارای 6 مرحله می باشد به علت واضح و شفاف بودن مدل برای فعالیت مناسب دانستند. دکتر مرادی بر اهمیت نیاز سنجی برای ارزشمند بودن فعالیت اشاره کرده و رویکرد مبتنی بر پیامد را نیز از ضروریات فعالیت در این حوزه  مطرح نمودند همچنین بیان کردند که روش کار در هر حیطه باید متفاوت باشد تا نتیجه بهتری حاصل گردد علاوه بر این مطالعه خطاهای حرفه ای و آنالیز کوریکولوم موجود و نظر افراد صاحب نظر را در این مسیر مهم دانستند. ایشان بر اهمیت اولویت بندی موضوعات اشاره نمودند و همچنین بحث عدم افزایش مطلب زیاد و دارای بار ارزشی اندک مطرح گردید و در نهایت ارزشیابی فعالیت های انجام یافته را در دو مرحله ارزشیابی دوره و دانشجو خلاصه نمودند.

در طی جلسه پیشنهاد گردید که مسئولیت تغییر کوریکولوم  هر رشته گروه علوم پزشکی به علت وجود افراد صاحب نظر در گروه به خود گروه واگذار گردد.

دکتر بقایی (رئیس کارگروه توسعه دانش ایمنی بیمار) ضمن تشکر از حضور اعضا و امکان پویایی گروه با وجود افراد فعال و علاقمند در این حوزه بر اهمیت فعالیت در حوزه اتاق عمل و هوشبری به عنوان گروه اول تاکید نمودند و خواستار معرفی افراد علاقمند به حوزه ایمنی بیمار توسط دکتر موسوی به عنوان مدیر گروه شدند و مسئولیت تدوین و تعیین متد و روش کار به صورت گام به گام به دکتر مرادی و مراحل تخصصی رشته به مدیر گروه و اعضای فعال در رشته واگذار گردید.

 


٢٠:٤٤ - 1399/05/26    /    شماره : ٣٢٣٥٠    /    تعداد نمایش : ٤٠٢



خروج